20248125_1710860385888938_4910026766960898752_o

Over kruidigheidjes

Mijn naam is Veerle en ik ben een échte theeliefhebber. Ik hou van kruidenmengelingen, maar ook van pure thee en mélanges met thee.

Al van kinds af drink ik thee : zwarte thee met citroen en suiker die mijn moeder dagelijks voor ons zette. Thee symboliseert voor mij warmte, gezelligheid en ‘zorgen voor’.

Ik heb een opleiding tot herborist gevolgd en van toen af ben ik mij gaan verdiepen in kruidenmengelingen. De opleiding gaf mij veel ideeën en inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan en mijn mélanges zelf te gaan maken. Hiervoor ga ik op zoek naar kwaliteitsvolle ingrediënten die op een eerlijke manier geteeld en verhandeld worden. Zo kunnen we genieten van een (h)eerlijke thee.

Dit jaar heb ik mijn basisjaar tot theesommelier afgerond. Dit opende voor mij een hele nieuwe wereld. Thee zorgt bij mezelf iedere dag opnieuw voor verwondering : er zijn zoveel smaken, aroma’s en eindeloze mogelijkheden om te combineren. Ik ga hierbij op zoek naar synergieën van smaken en geuren die ik graag met jullie wil delen. Soms denk ik aan een foto van een mooie plek of een bepaald gevoel en bedenk daar dan een passende thee bij. Ik vind het geweldig om elke keer opnieuw als ik die thee dan drink, herinnerd te worden aan die plek of dat ene gevoel.

Ik hoop dat ik jullie allemaal kan inspireren en laten aanvoelen hoe leuk het is om te genieten van een lekker tasje thee en om te experimenteren met allerlei zetmethoden en zo jullie eigen smaak te leren kennen.

Workshops